Köttfärslimpa

Add to Collection Lägg till måltidsplanering

Köttfärslimpa – allt på ett fat

0 från 0 röster
Skriv ut Betygsätt Lägg till i Receptsamling
Portioner: 4 pers

Ingredienser

Köttfärslimpan

    Del 1

    • 4 msk Ströbröd
    • 1 msk Potatismjöl
    • 2 dl Havremjölk

    Del 2

    • 1 tsk Salt
    • 400 g Nötfärs
    • 1 st Ägg
    • 1 krm Svartpeppar
    • 1 tsk Oregano

    Resten

    • 3 st Gul lök
    • 800 g Potatis
    • 300 g Morötter
    • 3 dl Vatten
    • 1 st Oxbuljong
    • 1 msk Soya
    • 1 msk Persiljja

    Instruktioner

    • Sätt ugnen på 250°C
    • Skär potatis i skivor och lök i klyftor, koka i vattnet med buljongtärning i ca 5 min.
    • Blanda ihop Del 1 och låt svälla i 10 min
    • Tillsätt Del 2, rör runt (men arbeta inte för mycket då blir det segt)
    • Forma till en limpa och lägg på ugnssäkert fat med höga kanter.
    • Dela potatis i klyftor och lägg dem, tillsammans med lök och möötter runtom köttfärslimpan.
    • Pensla med smör och soya och sätt in i ugnen.
    • Sänk direkt temperaturen till 175°C, stek i ca 30 min.
    • Ös över 1-1,5 dl av buljjongen från koket, och tillaga i ytterligare ca 30 min.
    • Strössla persilja över till servering.

    Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *