Add to Collection
Lägg till måltidsplanering
Ingredienser
Köttfärslimpan
Del 1
- 4 msk Ströbröd
- 1 msk Potatismjöl
- 2 dl Havremjölk
Del 2
- 1 tsk Salt
- 400 g Nötfärs
- 1 st Ägg
- 1 krm Svartpeppar
- 1 tsk Oregano
Resten
- 3 st Gul lök
- 800 g Potatis
- 300 g Morötter
- 3 dl Vatten
- 1 st Oxbuljong
- 1 msk Soya
- 1 msk Persiljja
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250°C
- Skär potatis i skivor och lök i klyftor, koka i vattnet med buljongtärning i ca 5 min.
- Blanda ihop Del 1 och låt svälla i 10 min
- Tillsätt Del 2, rör runt (men arbeta inte för mycket då blir det segt)
- Forma till en limpa och lägg på ugnssäkert fat med höga kanter.
- Dela potatis i klyftor och lägg dem, tillsammans med lök och möötter runtom köttfärslimpan.
- Pensla med smör och soya och sätt in i ugnen.
- Sänk direkt temperaturen till 175°C, stek i ca 30 min.
- Ös över 1-1,5 dl av buljjongen från koket, och tillaga i ytterligare ca 30 min.
- Strössla persilja över till servering.