Kalops

Add to Collection Lägg till måltidsplanering

Kalops

0 från 0 röster
Skriv ut Betygsätt Lägg till i Receptsamling
Portioner: 8 pers

Ingredienser

  • 1,2 Kg Högrev (eller grytbitar)
  • 1 Kg Morötter
  • 2 st Gul Lök
  • 4 msk Kalvfond
  • 5 st Lagerblad
  • 15 st Kryddpepparkorn
  • 3,5 msk Vetemjöl
  • 2 L Vatten
  • Rapsolja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Svartpeppar

Instruktioner

  • Putsa och skär köttet i ca 3 cm stora bitar. Bryn på hög värme i stekpanna.
  • Skiva löken i halvcirklar.
  • Skala och skär morötterna i halvor på ca 0,5 cm i bredd.
  • När köttet fått färg kan du tillsätta löken, morötterna. Blanda runt och fräs i några minuter.
  • Strö över mjölet och blanda väl, tillsätt därefter vattnet
  • Häll i lagerblad, kryddpeppar och kalvfond och blanda väl.
  • Salta och peppra efter smak och sjud i 1,5-2 timmar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *