Go Back
+ servings
Skriv ut receptet Add to Collection
0 från 0 röster

Quinoa-låda med Lövbiff

Förberedelser5 minuter
Tillagningstid35 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Huvudrätt
Keyword: Ägg, Chili, Lövbiff, Quinoa
Portioner: 3 pers

Ingredienser

  • 2 dl Quinoa
  • 4 dl Vatten
  • 1 st Grönsaksbuljong
  • 1 st Gul lök
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 2 st Morot
  • 1 st Färsk Chili
  • 400 g Lövbiff
  • 2 st Ägg
  • 1 msk Soya
  • 1 msk Rapsolja
  • 1 krm Salt
  • 1 krm Peppar

Instruktioner

  • Koka upp vatten med grönsaksbuljong och quinoa, sjud i 15 min.
  • Hetta upp stekpanna med olja.
  • Hacka gul lök, vitlök, morötter och färsk chili, ös ner i pannan och stek tills det mjuknat och fått färg.
  • Strimla lövbiffen och flytta grönsakerna i pannan åt sidan, samt flytta pannan så delen där grönsakerna ligger är utanför dess värmezon och lägg i lövbiffen där pannan fortfarande är i värmezonen.
  • Knäck 2 ägg i en skål och rör runt så äggulan går sönder.
  • När lövbiffen är färdigstekt kan du röra ihop den med grönsakerna, följt av att hälla äggen i pannan och fortsätta röra runt i pannan så ägget blir till små bitar.
  • Krydda med salt och peppar.
  • Häll nu även i den färdigkokta quinoan i stekpannan, samt soyan och rör runt i ca 1 minut.

Vegetariskt

  • Skippa Lövbiffen och ha i dubbelt så mycket ägg istället.