Lätt det bästa receptet på fläskpannkaka, här i mjölkfri variant. Servera med sylt eller äpplemos.
Förberedelser15minuter
Tillagningstid45minuter
Total tid1t
Måltid: Huvudrätt
Keyword: Bacon, Pannkaka
Portioner: 5pers
Ingredienser
4dlVetemjöl
1tskBakpulver
1mskVaniljsocker
0,5tskSalt
11dlHavremjölk
6stÄgg
280gHemgårdens Bacon
Instruktioner
Sätt ugnen på 225°C Undervärme.
Blanda ihop Vetemjöl, Bakpulver, Vaniljsocker och Salt i en stor bunke.
Rör i hälften av mjölken och vispa tills det inte är några klumpar i smeten, tillsätt resten av mjölken.
Rör i äggen.
Klipp baconet i ca 1 cm breda bitar, och fördela jämt i en långpanna.
Häll smeten i pannan och ställ in längst ner i ugnen i 15 min, se till att inte öppna luckan förrän pannkakan är helt klar.
Efter 15 min ändrar du ugnsinställningen till Över- och undervärme, och fortsätter grädda i ytterligare 30 min. Pannkakan behöver va ganska mörk innan den är genomstekt och fast.
Anteckning
Om du gör pannkakan med vanlig mjölk kan du skippa vaniljsockret.