Go Back
+ servings
Skriv ut receptet Add to Collection
0 från 0 röster

Emelies Fläskpannkaka

Lätt det bästa receptet på fläskpannkaka, här i mjölkfri variant. Servera med sylt eller äpplemos.
Förberedelser15 minuter
Tillagningstid45 minuter
Total tid1 t
Måltid: Huvudrätt
Keyword: Bacon, Pannkaka
Portioner: 5 pers

Ingredienser

  • 4 dl Vetemjöl
  • 1 tsk Bakpulver
  • 1 msk Vaniljsocker
  • 0,5 tsk Salt
  • 11 dl Havremjölk
  • 6 st Ägg
  • 280 g Hemgårdens Bacon

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225°C Undervärme.
  • Blanda ihop Vetemjöl, Bakpulver, Vaniljsocker och Salt i en stor bunke.
  • Rör i hälften av mjölken och vispa tills det inte är några klumpar i smeten, tillsätt resten av mjölken.
  • Rör i äggen.
  • Klipp baconet i ca 1 cm breda bitar, och fördela jämt i en långpanna.
  • Häll smeten i pannan och ställ in längst ner i ugnen i 15 min, se till att inte öppna luckan förrän pannkakan är helt klar.
  • Efter 15 min ändrar du ugnsinställningen till Över- och undervärme, och fortsätter grädda i ytterligare 30 min. Pannkakan behöver va ganska mörk innan den är genomstekt och fast.

Anteckning

Om du gör pannkakan med vanlig mjölk kan du skippa vaniljsockret.