Go Back
Skriv ut
–
+
servings
Skriv ut receptet
Add to Collection
Go to Collections
0
från
0
röster
Rågbröd med linfrö
Karins filmjölkslimpa
Förberedelser
30
minuter
Tillagningstid
1
t
30
minuter
Total tid
2
t
Måltid:
Bröd, Frukost, Mellanmål, Tilltugg
Portioner:
4
pers
Equipment
Brödformar
Ingredienser
1
l
filmjölk
15
dl
Rågsikt
Kan behövas 16 dl.
2
dl
Rågkross
0.75
dl
Linfrö
1.5
tsk
Bakpulver
3
tsk
Bikarbonat
1.5
dl
Mörk sirap
Instruktioner
Starta ugnen på 150°C.
Smörj 2 st brödformar a 1.5L.
Häll upp filmjölken i en bunke.
Tillsätt bakpulver och bikarbonat.
Rör ner alla torra ingredienser.
Häll i sirap.
Häll ner blandningen i formarna.
Ställ in i mitten av ugnen och grädda i ca 1.5 timme.