Go Back
+ servings
Skriv ut receptet Add to Collection
0 från 0 röster

Rågbröd med linfrö

Karins filmjölkslimpa
Förberedelser30 minuter
Tillagningstid1 t 30 minuter
Total tid2 t
Måltid: Bröd, Frukost, Mellanmål, Tilltugg
Portioner: 4 pers

Equipment

  • Brödformar

Ingredienser

  • 1 l filmjölk
  • 15 dl Rågsikt Kan behövas 16 dl.
  • 2 dl Rågkross
  • 0.75 dl Linfrö
  • 1.5 tsk Bakpulver
  • 3 tsk Bikarbonat
  • 1.5 dl Mörk sirap

Instruktioner

  • Starta ugnen på 150°C.
  • Smörj 2 st brödformar a 1.5L.
  • Häll upp filmjölken i en bunke.
  • Tillsätt bakpulver och bikarbonat.
  • Rör ner alla torra ingredienser.
  • Häll i sirap.
  • Häll ner blandningen i formarna.
  • Ställ in i mitten av ugnen och grädda i ca 1.5 timme.