Tjockt men ändå fluffigt mousse som går att äta som det är, med lite bär eller som fyllning i t.ex. tårta.
Förberedelser5minuter
Tillagningstid10minuter
Kylning1t
Total tid1t15minuter
Måltid: Efterrätt
Keyword: Choklad, Kokosmjölk, Veganskt
Ingredienser
1burkKokosmjölk
1mskVaniljsocker
2mskKakao
Instruktioner
Skopa ur det tjocka lagret av kokosmjölken ur burken. Lägg i en skål och vispa hårt i 2-3 min. (Det kan se rinnigt ut men blir oftast bra i kylen.)
Tillsätt vaniljsocker och kakao och vispa i några minuter till.
Häll i portionsskålar och ställ in i kylen minst 1 timme.
Anteckning
Passa på att göra moussen när du ändå ska laga mat med kokosmjölk. Om det visar sig att första burken inte har något tjockt lager kan man ändå använda kokosmjölken.