Go Back
Skriv ut receptet Add to Collection
0 från 0 röster

Vegansk chokladmousse

Tjockt men ändå fluffigt mousse som går att äta som det är, med lite bär eller som fyllning i t.ex. tårta.
Förberedelser5 minuter
Tillagningstid10 minuter
Kylning1 t
Total tid1 t 15 minuter
Måltid: Efterrätt
Keyword: Choklad, Kokosmjölk, Veganskt

Ingredienser

  • 1 burk Kokosmjölk
  • 1 msk Vaniljsocker
  • 2 msk Kakao

Instruktioner

  • Skopa ur det tjocka lagret av kokosmjölken ur burken. Lägg i en skål och vispa hårt i 2-3 min. (Det kan se rinnigt ut men blir oftast bra i kylen.)
  • Tillsätt vaniljsocker och kakao och vispa i några minuter till.
  • Häll i portionsskålar och ställ in i kylen minst 1 timme.

Anteckning

Passa på att göra moussen när du ändå ska laga mat med kokosmjölk. Om det visar sig att första burken inte har något tjockt lager kan man ändå använda kokosmjölken.