Falafelbollar med fetasallad
Vegetarisk fräsch rätt som blir vegansk om man utesluter fetaosten eller byter till veganskt substitut. Servera med couscous.
Förberedelser10 minuter
Tillagningstid29 minuter
Måltid: Huvudrätt
Keyword: Kikärtor, Vegetariskt
Portioner: 4 pers
- 1,5 dl Vatten
- 0.5 st Grönsaksbuljong
- 1,5 dl Couscous
- 0,5 st Lök
- 2 st Vitlöksklyftor
- 3,5 dl Kokta kikärtor
- 1 st Ägg
- 0.5 tsk Salt
- 1 krm Cayennepeppar
- 2 tsk Spiskummin
- 2 msk Vatten
- 1 dl Sesamfrö
- Olja och smör till stekning
- Fetaost
- Sallad
Koka upp vattnet med buljontärning. Koka couscousen tillsammans med buljongen.
Skär lök i bitar och mixa. Pressa i vitlök. Tillsätt couscous, kikärtor, ägg, salt, cayennepeppar, spiskummin och vatten.
Mixa till en slät smet och forma till bollar. Rulla dem i sesamfrö. Stek 10-15 min i en stekpanna i olja och smör.