Go Back
+ servings
Skriv ut receptet Add to Collection
0 från 0 röster

Kalaskakor

Blir ca 36st
Förberedelser30 minuter
Tillagningstid30 minuter
Total tid1 t
Måltid: Efterrätt, Kakor
Portioner: 9 pers

Equipment

  • Bakplåtspapper

Ingredienser

  • 3 dl Socker
  • 125 g Rumstempererat smör
  • 2 st Ägg
  • 4,5 dl Vetemjöl
  • 1 dl Kakao
  • 1 tsk Bakpulver
  • 1 krm Salt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°C
  • Blanda ihop alla ingredienser i en bunke.
  • Ställ degen i kylen ca 15 min.
  • Förbered plåtar med plåtpapper.
  • Rulla degen till ca 36 bollar med diameter på ca 2-3 cm.
  • Lägg ut kakbollarna på plåtarna med ca 3-4 cm mellanrum.
  • Grädda kakorna i ca 15 minuter/plåt.

Anteckning

Om man vill kan man göra kakorna vackert marmorerade genom att göra hälften av degen vit (eller gör dubbel sats ;)) Ha då 0.5 dl kakao i den ena halvan och tillsätt 0.5 dl mjöl i den andra. När du ska rulla bollar tar du en bit av varje deg och rullar ihop.