Go Back
+ servings
Skriv ut receptet Add to Collection
0 från 0 röster

Blomkålscurry med kokos

Passa på att laga den här veganska rätten när blomkålen är i säsong.
Förberedelser20 minuter
Tillagningstid15 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Huvudrätt
Kök: Indiskt
Keyword: Blomkål, Veganskt, Vegetariskt
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 4 port Ris
  • 0.5 påse Salladslök
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 1 st Röd peppar
  • 1 tsk Malen ingefära
  • 1 msk Curry
  • 1 tsk Paprikapulver
  • 2 msk Olivolja
  • 1 st Blomkål
  • 400 ml Kokosmjölk
  • 2.5 dl Grönsaksbuljong Vatten+tärning/fond
  • Salt och peppar
  • 1 st Koriander kruka
  • 150 g Salladsärter
  • 1 dl Kokoschips

Instruktioner

  • Koka riset.
  • Skala och skiva lök och vitlök och stek tillsammans med chili och kryddor i en gryta.
  • Skär blomkålen i små buketter.
  • Blanda ner kokosmjölk och buljong i grytan och låt koka upp. Lägg i blomkålen och låt den koka i ca 10 min. Salta och peppra.
  • Hacka koriander och strimla salladsärter och rör ner i grytan. Toppa med kokoschips.