Go Back
Skriv ut
–
+
servings
Skriv ut receptet
Add to Collection
Go to Collections
0
från
0
röster
Blomkålscurry med kokos
Passa på att laga den här veganska rätten när blomkålen är i säsong.
Förberedelser
20
minuter
Tillagningstid
15
minuter
Total tid
35
minuter
Måltid:
Huvudrätt
Kök:
Indiskt
Keyword:
Blomkål, Veganskt, Vegetariskt
Portioner:
4
pers
Ingredienser
4
port
Ris
0.5
påse
Salladslök
2
st
Vitlöksklyftor
1
st
Röd peppar
1
tsk
Malen ingefära
1
msk
Curry
1
tsk
Paprikapulver
2
msk
Olivolja
1
st
Blomkål
400
ml
Kokosmjölk
2.5
dl
Grönsaksbuljong
Vatten+tärning/fond
Salt och peppar
1
st
Koriander
kruka
150
g
Salladsärter
1
dl
Kokoschips
Instruktioner
Koka riset.
Skala och skiva lök och vitlök och stek tillsammans med chili och kryddor i en gryta.
Skär blomkålen i små buketter.
Blanda ner kokosmjölk och buljong i grytan och låt koka upp. Lägg i blomkålen och låt den koka i ca 10 min. Salta och peppra.
Hacka koriander och strimla salladsärter och rör ner i grytan. Toppa med kokoschips.