Go Back
+ servings
Skriv ut receptet Add to Collection
0 från 0 röster

Panerad tofu

Vegansk rätt som serveras med blomkålspuré och sallad.
Förberedelser10 minuter
Tillagningstid40 minuter
Total tid50 minuter
Måltid: Huvudrätt
Keyword: Blomkål, Tofu, Veganskt, Vegetariskt
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 200 g Naturell tofu
  • 1 dl Vetemjöl
  • 1 st Ägg
  • 2 dl Panko-ströbröd
  • 0.5 tsk Salt
  • 1 tsk Curry Frivilligt

Blomkålspuré

  • 1 kg Blomkål
  • 2 msk Smör
  • 1 dl Grädde
  • 2 dl Parmesam Frivilligt
  • Sallad Valfri

Instruktioner

Blomkålspuré

  • Skär blomkål i bitar och koka mjukt i saltat vatten.
  • Häll av vattnet, klicka i smör. Tillsätt grädde och ev. parmesan och mixa till en slät puré. Salta.

Tofu

  • Skär tofun i 1 cm tjocka skivor. Doppa skivorna först i mjöl sedan i lättvispat ägg och sist ströbröd blandat med salt och ev. curry.
  • Stek gyllene på båda sidor och låt dem rinna av på hushållspapper.