Go Back
Skriv ut
–
+
servings
Skriv ut receptet
Add to Collection
Go to Collections
0
från
0
röster
Panerad tofu
Vegansk rätt som serveras med blomkålspuré och sallad.
Förberedelser
10
minuter
Tillagningstid
40
minuter
Total tid
50
minuter
Måltid:
Huvudrätt
Keyword:
Blomkål, Tofu, Veganskt, Vegetariskt
Portioner:
4
pers
Ingredienser
200
g
Naturell tofu
1
dl
Vetemjöl
1
st
Ägg
2
dl
Panko-ströbröd
0.5
tsk
Salt
1
tsk
Curry
Frivilligt
Blomkålspuré
1
kg
Blomkål
2
msk
Smör
1
dl
Grädde
2
dl
Parmesam
Frivilligt
Sallad
Valfri
Instruktioner
Blomkålspuré
Skär blomkål i bitar och koka mjukt i saltat vatten.
Häll av vattnet, klicka i smör. Tillsätt grädde och ev. parmesan och mixa till en slät puré. Salta.
Tofu
Skär tofun i 1 cm tjocka skivor. Doppa skivorna först i mjöl sedan i lättvispat ägg och sist ströbröd blandat med salt och ev. curry.
Stek gyllene på båda sidor och låt dem rinna av på hushållspapper.