Go Back
+ servings
Skriv ut receptet Add to Collection
0 från 0 röster

Kycklinggryta med knödel

Tjeckisk kycklinggryta som är värd väntan. Servera med kokt potatis.
Förberedelser20 minuter
Tillagningstid1 t
Måltid: Huvudrätt
Keyword: Kyckling
Portioner: 4 pers

Ingredienser

Knödel

  • 300 g Lantbröd gårdagens
  • 0.5 dl Mjölk
  • 1 st Ägg
  • t tsk Salt

Gryta

  • 2 st Klyftade gula lökar
  • 2 msk Smör (2+2)
  • 1 st Hönsbuljong
  • 1 st Kyckling 1.2 kg
  • 3 dl Vatten
  • 6 st Vitlökskyftor
  • 2 msk Paprikapulver
  • 0.5 dl Tomatpuré
  • 1 st Röd chilifrukt
  • 1 dl Grädde
  • 1 tsk Salt
  • 1 st Paprika
  • Potatis till servering

Instruktioner

  • Koka upp vatten i en stor kastrull. Tärna brödet och blanda med mjölk, ägg och salt. Krama ihop brödtärningar till runda bollar, lite större än pingisbollar.
  • Koka knödlarna i 3-5 min. Håva upp med hålslev.
  • Stek lök med 2 msk smör i en kastrull. Tillsätt vatten, buljong och kyckling. Koka under lock i 45 min.
  • Ta upp kycklingen och bena ur den. Hetta upp resten av smöret i en gryta eller kastrull och stek vitlök, paprikapulver, tomatpuré och hackad chili i 2 min.
  • Tillsätt grädde, salt, paprika och kyckling. Låt småputtra under lock i 20 min. Lägg i knödeln de sista 5 minuterna.