Go Back
Skriv ut
Skriv ut receptet
Add to Collection
Go to Collections
0
från
0
röster
Chokladkolapaj
Varning för hetsätning.
Förberedelser
20
minuter
Tillagningstid
20
minuter
Kylning
30
minuter
Total tid
1
t
10
minuter
Måltid:
Bakelse, Efterrätt, Paj
Keyword:
Choklad, Kola, Paj, Popcorn
Equipment
Bakplåtspapper
Ingredienser
100
g
Smör
3
dl
Vetemjöl
2
msk
Strösocker
1
msk
Vatten
Fyllning
1
burk
Karamelliserad mjölk
400g
100
g
Hackad mörk choklad
Topping
0.5
dl
Socker
0.5
dl
Vatten
1
l
Popcorn
Instruktioner
Sätt ugnen på 225°C.
Nyp ihop smör, mjöl och socker. Tillsätt vatten och knåda till en deg.
Tryck ut i 8 små formar och ställ i kylen 15 min.
Nagga med gaffel och grädda i mitten av ugnen i 10 min.
Fyllning
Värm den karamelliserade mjölken försiktigt och vänd ner den hackade chokladen.
Fördela chokladkolasåsen i pajskalen och ställ kallt i 30 min.
Garnera med karamellpopcorn.
Topping
Smält socker och vatten under omrörning i en stor stekpanna.
Häll i popcorn och vänd snabbt runt i sockret.
Häll ut på bakplåtspapper och låt svalna.