Go Back
Skriv ut receptet Add to Collection
0 från 0 röster

Chokladkolapaj

Varning för hetsätning.
Förberedelser20 minuter
Tillagningstid20 minuter
Kylning30 minuter
Total tid1 t 10 minuter
Måltid: Bakelse, Efterrätt, Paj
Keyword: Choklad, Kola, Paj, Popcorn

Equipment

  • Bakplåtspapper

Ingredienser

  • 100 g Smör
  • 3 dl Vetemjöl
  • 2 msk Strösocker
  • 1 msk Vatten

Fyllning

  • 1 burk Karamelliserad mjölk 400g
  • 100 g Hackad mörk choklad

Topping

  • 0.5 dl Socker
  • 0.5 dl Vatten
  • 1 l Popcorn

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Nyp ihop smör, mjöl och socker. Tillsätt vatten och knåda till en deg.
  • Tryck ut i 8 små formar och ställ i kylen 15 min.
  • Nagga med gaffel och grädda i mitten av ugnen i 10 min.

Fyllning

  • Värm den karamelliserade mjölken försiktigt och vänd ner den hackade chokladen.
  • Fördela chokladkolasåsen i pajskalen och ställ kallt i 30 min.
  • Garnera med karamellpopcorn.

Topping

  • Smält socker och vatten under omrörning i en stor stekpanna.
  • Häll i popcorn och vänd snabbt runt i sockret.
  • Häll ut på bakplåtspapper och låt svalna.