Go Back
Skriv ut receptet Add to Collection
0 från 0 röster

Havrerutor

En långpannekaka som blir lite som en blandning mellan smulpaj och sockerkaka.
Förberedelser20 minuter
Tillagningstid30 minuter
Måltid: Dessert, Efterrätt, Kakor
Keyword: Långpannekaka

Equipment

  • Bakplåtspapper

Ingredienser

  • 100 g Smör
  • 2.5 dl Socker
  • 1 st Ägg
  • 3 dl Mjölk
  • 7 dl Mjöl
  • 4 tsk Bakpulver
  • 4 tsk Vaniljsocker

Fyllning

  • 200 g Smör
  • 3 dl Socker
  • 4.5 dl Havregryn
  • 1 msk Kanel

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Smält smör.
  • Vispa ägg, socker och vaniljsocker fluffigt.
  • Tillsätt de andra ingredienserna och häll på en bakplåtspappersklädd långpanna.

Fyllning

  • Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt det koka upp.
  • Klicka ut fyllningen över smeten och grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 min.