Go Back
Skriv ut
Skriv ut receptet
Add to Collection
Go to Collections
0
från
0
röster
Havrerutor
En långpannekaka som blir lite som en blandning mellan smulpaj och sockerkaka.
Förberedelser
20
minuter
Tillagningstid
30
minuter
Måltid:
Dessert, Efterrätt, Kakor
Keyword:
Långpannekaka
Equipment
Bakplåtspapper
Ingredienser
100
g
Smör
2.5
dl
Socker
1
st
Ägg
3
dl
Mjölk
7
dl
Mjöl
4
tsk
Bakpulver
4
tsk
Vaniljsocker
Fyllning
200
g
Smör
3
dl
Socker
4.5
dl
Havregryn
1
msk
Kanel
Instruktioner
Sätt ugnen på 225°C.
Smält smör.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker fluffigt.
Tillsätt de andra ingredienserna och häll på en bakplåtspappersklädd långpanna.
Fyllning
Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt det koka upp.
Klicka ut fyllningen över smeten och grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 min.