Go Back
Skriv ut
Skriv ut receptet
Add to Collection
Go to Collections
0
från
0
röster
Fejkmazariner
Svingoda mazariner som smakar precis som vanliga fast de är helt nötfria!
Förberedelser
15
minuter
Tillagningstid
40
minuter
Total tid
55
minuter
Måltid:
Bakelse, Dessert, Kakor
Keyword:
Solrosfrö
Equipment
Aluminiumsformar
Ingredienser
Skal
3
dl
Mjöl
0.5
tsk
Bakpulver
125
g
Smör
(125-150g)
0.5
dl
Grädde
Fyllning
50
g
Smör
150
g
Solrosmassa
Väg
1
dl
Grädde
(1-1.5 dl)
3
msk
Mjöl
0.5
tsk
Bakpulver
Glasyr
Florsocker
Vatten
Solrosmassa originalrecept
1
dl
Solrosfrö
1
dl
Florsocker
2
msk
Grädde
Bittermandelessens
Frivilligt
Instruktioner
Skal
Sätt ugnen på 170°C.
Blanda ihop alla ingredienser och tryck ut i smorda formar.
Grädda i ca 15 min.
Fyllning
Gör iordning solrosmassan. Blanda ihop den med smör och grädde.
Platta ut fyllningen i skalen med hjälp av en blöt sked.
Blanda florsocker och vatten till en bra konsistens och garnera mazarinerna.