Go Back
Skriv ut receptet Add to Collection
0 från 0 röster

Fejkmazariner

Svingoda mazariner som smakar precis som vanliga fast de är helt nötfria!
Förberedelser15 minuter
Tillagningstid40 minuter
Total tid55 minuter
Måltid: Bakelse, Dessert, Kakor
Keyword: Solrosfrö

Equipment

  • Aluminiumsformar

Ingredienser

Skal

  • 3 dl Mjöl
  • 0.5 tsk Bakpulver
  • 125 g Smör (125-150g)
  • 0.5 dl Grädde

Fyllning

  • 50 g Smör
  • 150 g Solrosmassa Väg
  • 1 dl Grädde (1-1.5 dl)
  • 3 msk Mjöl
  • 0.5 tsk Bakpulver

Glasyr

  • Florsocker
  • Vatten

Solrosmassa originalrecept

  • 1 dl Solrosfrö
  • 1 dl Florsocker
  • 2 msk Grädde
  • Bittermandelessens Frivilligt

Instruktioner

Skal

  • Sätt ugnen på 170°C.
  • Blanda ihop alla ingredienser och tryck ut i smorda formar.
  • Grädda i ca 15 min.

Fyllning

  • Gör iordning solrosmassan. Blanda ihop den med smör och grädde.
  • Platta ut fyllningen i skalen med hjälp av en blöt sked.
  • Blanda florsocker och vatten till en bra konsistens och garnera mazarinerna.