Go Back
Skriv ut receptet Add to Collection
0 från 0 röster

Saffranskladdkaka

Troligtvis den godaste specialarvarianten av kladdkaka! Servera med grädde som smaksatts med ex. passionsfrukt, lingon, eller citron/lime. Lätt att göra glutenfritt genom att byta vetemjöl mot mjölmix. Kolla innehållet i chokladen.
Förberedelser20 minuter
Tillagningstid15 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Dessert, Efterrätt
Keyword: Jul, Kladdkaka

Equipment

  • Springform

Ingredienser

  • 100 g Smör
  • 100 g Vit choklad
  • 1 påse Saffran 0.5 g
  • 2 st Ägg
  • 2 dl Socker
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • 2.5 dl Mjöl
  • Grädde Till servering
  • Passionsfrukt Till servering

Instruktioner

  • Starta ugnen på 200°C.
  • Smält smör och choklad. Häll i saffran. Låt svalna något.
  • Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
  • Blanda ihop allt.
  • Smörj en springform med antingen ströbröd, kokos, eller mjöl.
  • Grädda i ugnen i ca 15-20 min.