Go Back
Skriv ut receptet Add to Collection
0 från 0 röster

Succéknäcke

Det kvittar hur många plåtar man gör av det här receptet, det blir ALLTID för lite!
Förberedelser30 minuter
Tillagningstid45 minuter
Total tid1 t 15 minuter
Måltid: Tillbehör, Tilltugg
Keyword: Fröknäcke, Glutenfritt, Knäckebröd, Majsknäcke

Equipment

  • Bakplåtspapper

Ingredienser

  • 3 dl Majsmjöl
  • 2.5 dl Solrosfrö
  • 1.5 dl Sesamfrö
  • 0.75 dl Linfrö
  • 0.75 dl Pumpakärnor
  • 0.5 dl Olja + 2 msk
  • 3.5 dl Kokande vatten
  • Flingsalt Garnering

Instruktioner

  • Koka vatten.
  • Sätt ugnen på 150°C varmluft.
  • Blanda ihop alla ingredienser till en smet och klicka ut på 3 plåtar som täckts med bakplåtspapper.
  • Tryck ut smeten så mycket som möjligt med hjälp av ett bakplåtspapper ovanpå. Ju tunnare desto bättre!
  • Strössla flingsalt över och ställ in i ugnen i ca 45 min. Plocka ut när knäckebrödet börjat böja sig upp från plåten.