Go Back
Skriv ut receptet Add to Collection
0 från 0 röster

Fejkbiskvier

Supergoda biskvier för den som är allergisk mot nötter.
Förberedelser15 minuter
Tillagningstid30 minuter
Total tid45 minuter
Måltid: Dessert, Efterrätt

Equipment

  • Bakplåtspapper

Ingredienser

"275g Mandelmassa"

  • 2 dl Florsocker
  • 2 dl Solroskärnor
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • 4 msk Grädde
  • 2 st Äggvitor

Fyllning

  • 125 g Rumstempererat smör
  • 1 st Äggula
  • 1.5 dl Florsocker
  • 50 g Choklad
  • Choklad Till topping

Instruktioner

  • Starta ugnen på 175°C.

Kakor

  • Mixa sorsorkärnor och blanda ihop resten av ingredienserna i en skål.
  • Spritsa eller klicka ut 5 cm stora kakor på en plåt. (Kom ihåg mellanrum.)
  • Grädda i ca 12 min tills kakorna fått fin färg. Låt dem svalna.

Fyllning

  • Vispa ihop alla ingredienser till en fluffig kräm.
  • Smält choklad till toppingen.
  • Bred eller spritsa ut fyllningen på kakorna och doppa dem sedan i choklad.