Currygryta med grönsaker
Fräsch gryta som kan varieras beroende på vad kylskåpet tillgodoser. Grundreceptet går lätt att göra veganskt men om man vill kan man även tillsätta t.ex. kyckling. Servera med ris, quinoa, coscous, bulgur eller liknande.
Förberedelser20 minuter
Tillagningstid30 minuter
Total tid50 minuter
Måltid: Huvudrätt
Kök: Indiskt
Keyword: Curry, Kyckling, Vegansk, Vegetariskt
Portioner: 4 pers
- 1 msk Curry
- 1 burk Kokosmjölk
- 1.5 dl Grädde
- 1 st Rödlök
- 1 st Tomat
- 3 st Vitlöksklyftor
- Hackad ingefära
- 1 st Blomkålshuvud
- 2 st Paprikor
- 2 st Zucchini
- 1 st Broccoli
- Limesaft
- Salt och peppar
- Kyckling Valfritt
- Ris eller liknande
Starta ugnen på 175°C.
Dela alla grönsaker förutom zucchini i bitar och ställ in i ugnen tills de får fin färg, ca 20 min.
Fräs currykryddor i olja i en kastrull i någon minut.
Hacka lök, vitlök, tomater och ingefära och lägg i kastrullen. Stek några minuter.
Häll på kokosmjölk och grädde. Låt puttra i 20 min.
Stek zucchinin.
Mixa såsen om du vill och ha på limesaft.