Go Back
+ servings
Skriv ut receptet Add to Collection
0 från 0 röster

Spenatlasagne

Den här rätten har blivit en klassiker på vårt bord. Det är lätt att variera den genom att t.ex. tillsätta bönor eller kikärtor. Marcus gillar när det är bacon eller kyckling i, men det går minst lika bra att göra den helt vegansk om man skulle vilja det.
Förberedelser40 minuter
Tillagningstid20 minuter
Total tid1 t
Måltid: Huvudrätt
Keyword: Lasagne, Spenat, Vegetariskt
Portioner: 4 pers

Equipment

  • Stor ugnsform

Ingredienser

  • 250 g Fryst spenat
  • 12 st Lasagneplattor ungefär
  • 2 dl Riven ost

Tomatsås

  • 400 g Krossad tomat
  • 1 st Lök
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • Salt och peppar

Bechamelsås

  • 5 dl Havremjölk
  • 4 msk Smör
  • 2 msk Mjöl
  • Salt och peppar

Alternativ till fyllning

  • Kidneybönor
  • Kikärtor
  • Bacon
  • Skinka
  • Fetaost
  • Morötter

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Skala och hacka lök och vilök. Bryn i stekpanna.
  • Sänk temperaturen och tillsätt de krossade tomaterna. Låt koka i 3 min.
  • Stek spenaten och häll över tomatblandningen.
  • Smält smör i en kastrull.
  • Vispa i mjöl och mjölk och rör tills det blir tjockt.
  • Varva lasagneplattor, sås och spenatblandning i en stor ugnsform.
  • Strössla över riven ost på toppen.
  • Grädda i nedre delen av ugnen tills den fått fin färg. Ca 25 min.