Go Back
Skriv ut receptet Add to Collection
0 från 0 röster

Kokoskladdkaka

Bakas i långpanna så det är perfekt om man t.ex. ska ha kalas. Visserligen är de vansinnigt goda, så det kanske inte räcker till så många ändå!
Förberedelser10 minuter
Tillagningstid30 minuter
Gräddning30 minuter
Måltid: Bakelse, Efterrätt

Equipment

  • Bakplåtspapper

Ingredienser

Kladdkaka

  • 4 st Ägg
  • 5 dl Socker
  • 200 g Smör
  • 6 msk Kakao
  • 2 tsk Vaniljsocker
  • 2 krm Salt
  • 3 dl Mjöl

Glasyr

  • 3 dl Kokos
  • 150 g Smör
  • 1.5 dl Socker
  • 2 msk Vetemjöl
  • 2 msk Havremjölk

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Vispa ägg och socker pösigt.
  • Tillsätt resten av ingredienserna.
  • Klä en långpanna med bakplåtspapper och häll på smeten.
  • Grädda i mitten av ugnen i 15-20 min.

Glasyr

  • Smält smör och socker och mjölk i en kastrull.
  • Tillsätt kokos och vetemjöl och låt det koka på låg värme tills det blivit lite tjockare.
  • Plocka ut kakan när den är tillräckligt färdig för att tåla att man breder på glasyren. Grädda ytterligare 10 min eller tills kokosen fått fin färg.