Go Back
+ servings
Skriv ut receptet Add to Collection
0 från 0 röster

Kycklinggryta med gnocchi

Själva kycklinggrytan är lättlagad men gnocchin tar lite längre tid att laga. Men det kommer att vara värt mödan! Perfekt att göra när man vill ha lite lyxigare matlådor!
Förberedelser40 minuter
Tillagningstid40 minuter
Total tid1 t 20 minuter
Måltid: Huvudrätt
Portioner: 4 pers

Ingredienser

Kycklinggryta

  • 2 st Lökar
  • 600 g Kyckling
  • 1 msk Olja
  • 3 msk Ajvar relish
  • 2 dl Havregrädde
  • 0.5 dl Vatten
  • Salt och peppar

Gnocchi

  • 600 g Potatis mjölig
  • 1 st Ägg
  • 0.5 tsk Salt
  • 2 dl Mjöl
  • 500 g Gnocchi

Instruktioner

Kycklinggryta

  • Skala och hacka lök.
  • Bryn kycklingen i olja i en kastrull och tillsätt löken.
  • Häll i grädde, ajvar relish, vatten, salt och peppar.
  • Sjud i ca 5 min.
  • Lägg i gnocci och sjud 2 min till.

Gnocchi

  • Koka upp vatten i en kastrull.
  • Koka potatis med skalet på.
  • Skala och pressa när potatisen kokat färdigt.
  • Tillsätt ägg, salt och mjöl till en deg som inte klibbar.
  • Dela degen i bitar och rulla till korvar som sedan skärs i bitar (3 cm)
  • Nagga bitarna med en sked.
  • Häll i gnocchin i omgångar i kastrullen med kokande vatten.
  • När Gnocchin flyter upp till ytan är den färdig, fiska då upp den med t.ex. en spagettisked.

Anteckning

Gnocchin går att steka, men då behöver de vara lite större.