Själva kycklinggrytan är lättlagad men gnocchin tar lite längre tid att laga. Men det kommer att vara värt mödan! Perfekt att göra när man vill ha lite lyxigare matlådor!
Förberedelser40minuter
Tillagningstid40minuter
Total tid1t20minuter
Måltid: Huvudrätt
Portioner: 4pers
Ingredienser
Kycklinggryta
2stLökar
600gKyckling
1mskOlja
3mskAjvar relish
2dl Havregrädde
0.5dlVatten
Salt och peppar
Gnocchi
600g Potatismjölig
1stÄgg
0.5tskSalt
2dlMjöl
500gGnocchi
Instruktioner
Kycklinggryta
Skala och hacka lök.
Bryn kycklingen i olja i en kastrull och tillsätt löken.
Häll i grädde, ajvar relish, vatten, salt och peppar.
Sjud i ca 5 min.
Lägg i gnocci och sjud 2 min till.
Gnocchi
Koka upp vatten i en kastrull.
Koka potatis med skalet på.
Skala och pressa när potatisen kokat färdigt.
Tillsätt ägg, salt och mjöl till en deg som inte klibbar.
Dela degen i bitar och rulla till korvar som sedan skärs i bitar (3 cm)
Nagga bitarna med en sked.
Häll i gnocchin i omgångar i kastrullen med kokande vatten.
När Gnocchin flyter upp till ytan är den färdig, fiska då upp den med t.ex. en spagettisked.
Anteckning
Gnocchin går att steka, men då behöver de vara lite större.