Go Back
+ servings
Skriv ut receptet Add to Collection
0 från 0 röster

Martensgodis

Du vet den där smaskiga marknadsnougaten som är så svår att få tag på som inte innehåller spår av nötter? Det här receptet är perfekt om du vill göra eget godis om du är allergiskt och du slipper dessutom att vänta tills det blir marknadstider.
Tillagningstid30 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Godis
Portioner: 1 Kilo
Cost: Mkt billigare än att köpa!

Equipment

  • Bakplåtspapper

Ingredienser

  • 6 dl Vetemjöl
  • 4 dl Florsocker
  • 1 dl Kakao
  • 1 msk Vaniljsocker
  • 4 dl Socker
  • 125 g Smör
  • 1.33 dl Vatten

Instruktioner

  • Blanda vetemjöl, florsocker, vaniljsocker och kakao i en bunke.
  • Värm upp socker, smör och vatten i en kastrull. Se till att det inte kokar!
  • Häll ner de varma ingredienserna i de torra ingredienserna och blanda ihop.
  • Lägg smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna och platta ut.
  • Ställ kallt och skär i små bitar (ca 2x2cm) när det stelnat.

Veganskt Alternativ

  • Byt smöret mot ett oljebaserat smör.

Anteckning

Det här godiset verkar bli godare om du sparar det och låter det bli lite torrt och smuligt. Dock är det lättare sagt än gjort att spara!