Du vet den där smaskiga marknadsnougaten som är så svår att få tag på som inte innehåller spår av nötter? Det här receptet är perfekt om du vill göra eget godis om du är allergiskt och du slipper dessutom att vänta tills det blir marknadstider.
Tillagningstid30minuter
Total tid30minuter
Måltid: Godis
Portioner: 1Kilo
Cost: Mkt billigare än att köpa!
Equipment
Bakplåtspapper
Ingredienser
6dlVetemjöl
4dlFlorsocker
1dlKakao
1mskVaniljsocker
4dlSocker
125gSmör
1.33dlVatten
Instruktioner
Blanda vetemjöl, florsocker, vaniljsocker och kakao i en bunke.
Värm upp socker, smör och vatten i en kastrull. Se till att det inte kokar!
Häll ner de varma ingredienserna i de torra ingredienserna och blanda ihop.
Lägg smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna och platta ut.
Ställ kallt och skär i små bitar (ca 2x2cm) när det stelnat.
Veganskt Alternativ
Byt smöret mot ett oljebaserat smör.
Anteckning
Det här godiset verkar bli godare om du sparar det och låter det bli lite torrt och smuligt. Dock är det lättare sagt än gjort att spara!