Go Back
+ servings
Skriv ut receptet Add to Collection
0 från 0 röster

Laxgryta med Gräslök

Tillagningstid30 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Huvudrätt
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 500 g Lax
  • 1 msk Rapsolja
  • 4 st Morötter
  • 1 st Purjolök
  • 3,5 dl Havregrädde
  • 3 dl Vatten
  • 2 st Fiskbuljongtärning
  • 2 st Röd Paprika
  • 25 g Gräslök Färsk
  • 2 krm Cayennepeppar
  • 4 krm Salt
  • 80 g Solrosskott

Instruktioner

  • Värm upp en kastrull, gärna i gjutjärn med rapsoljan.
  • Skiva morötter och purjolök och fräs i kastrullen.
  • Tillsätt havregrädde, vatten och fiskbuljong, rör runt.
  • Tärna paprikan och tillsätt även den samt cayenne och salt.
  • Tärna laxen i ca 2 cm stora bitar och tillsätt den, låt skjuda i ca 5 min.
  • Hacka gräslök och solrosskott, strö över tallriken till servering.

Anteckning

Serveras förslagsvis med kokt potatis.