Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Skriv ut receptet
Add to Collection
Go to Collections
0
från
0
röster
Laxgryta med Gräslök
Tillagningstid
30
minuter
Total tid
30
minuter
Måltid:
Huvudrätt
Portioner:
4
pers
Ingredienser
500
g
Lax
1
msk
Rapsolja
4
st
Morötter
1
st
Purjolök
3,5
dl
Havregrädde
3
dl
Vatten
2
st
Fiskbuljongtärning
2
st
Röd Paprika
25
g
Gräslök
Färsk
2
krm
Cayennepeppar
4
krm
Salt
80
g
Solrosskott
Instruktioner
Värm upp en kastrull, gärna i gjutjärn med rapsoljan.
Skiva morötter och purjolök och fräs i kastrullen.
Tillsätt havregrädde, vatten och fiskbuljong, rör runt.
Tärna paprikan och tillsätt även den samt cayenne och salt.
Tärna laxen i ca 2 cm stora bitar och tillsätt den, låt skjuda i ca 5 min.
Hacka gräslök och solrosskott, strö över tallriken till servering.
Anteckning
Serveras förslagsvis med kokt potatis.