Go Back
+ servings
Skriv ut receptet Add to Collection
0 från 0 röster

Tekakor

Förberedelser10 minuter
Tillagningstid30 minuter
Jäsning40 minuter
Måltid: Bröd, Frukost, Mellanmål
Portioner: 6 pers

Equipment

  • Plåtpapper

Ingredienser

Gröt

  • 3 dl Havregryn
  • 4 dl Vatten

Deg

  • 100 g Smör
  • 5 dl Havremjölk
  • 100 g Jäst 2 paket
  • 1 tsk Salt
  • 1 dl Sirap
  • 2 l Mjöl

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C
  • Gör en gröt av havregryn och vatten.
  • Smält smör, sirap och mjölk i en kastrull och låt det bli 37°C.
  • Smula jästen över sirapsblandningen och blanda tills den lösts upp.
  • Blanda ihop sirapsbladningen och gröten och tillsätt salt och mjöl.
  • Dela degen i ca 25 bitar och baka ut till ca 1 cm tjocka tekakor. Låt jäsa i 40 min.
  • Nagga och grädda i ugnen ca 10 min.

Anteckning

De här tekakorna blir väldigt fina om man använder en pepparkaksform och stämplar ut istället för att göra dem runda.