Go Back
Skriv ut
–
+
servings
Skriv ut receptet
Add to Collection
Go to Collections
0
från
0
röster
Tekakor
Förberedelser
10
minuter
Tillagningstid
30
minuter
Jäsning
40
minuter
Måltid:
Bröd, Frukost, Mellanmål
Portioner:
6
pers
Equipment
Plåtpapper
Ingredienser
Gröt
3
dl
Havregryn
4
dl
Vatten
Deg
100
g
Smör
5
dl
Havremjölk
100
g
Jäst
2 paket
1
tsk
Salt
1
dl
Sirap
2
l
Mjöl
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°C
Gör en gröt av havregryn och vatten.
Smält smör, sirap och mjölk i en kastrull och låt det bli 37°C.
Smula jästen över sirapsblandningen och blanda tills den lösts upp.
Blanda ihop sirapsbladningen och gröten och tillsätt salt och mjöl.
Dela degen i ca 25 bitar och baka ut till ca 1 cm tjocka tekakor. Låt jäsa i 40 min.
Nagga och grädda i ugnen ca 10 min.
Anteckning
De här tekakorna blir väldigt fina om man använder en pepparkaksform och stämplar ut istället för att göra dem runda.