Go Back
Skriv ut
–
+
servings
Skriv ut receptet
Add to Collection
Go to Collections
0
från
0
röster
Rutbröd
Förberedelser
20
minuter
Tillagningstid
30
minuter
Jäsning
1
t
10
minuter
Total tid
1
t
45
minuter
Måltid:
Bröd, Frukost, Mellanmål, Tillbehör
Portioner:
4
pers
Equipment
Plåtpapper
Ingredienser
Gröt
2.5
dl
Havregryn
2.5
dl
Vatten
2.5
dl
Havremjölk
Deg
100
g
Smör
50
g
Jäst
1
tsk
Salt
0.5
dl
Socker eller sirap
1
l
Mjöl
Instruktioner
Sätt ugnen på 225°C.
Koka en gröt av havregryn, vatten och mjölk.
Smält smöret ovanpå gröten och låt den bli 37°C.
Ha i jästen, saltet, sockret och mjölet.
Knåda tills degen blir smidig och låt den jäsa i 40 min.
Dela degen i två delar och kavla ut på två plåtar med plåtpapper på. De ska vara ca 1 cm tjocka.
Låt jäsa i 15 min.
Nagga och skär i bitar.
Låt jäsa ytterligare 15 min.
Grädda i 8-10 min.