Sätt ugnen på 225°C.
Koka potatisen tills den blivit mjuk.
Klä en ugnsform med pajdeg och ställ in i ugnen i ca 10 min så den blir fast och knaprig.
Fräs nötförsen i rapsolja. När den fått färg kan du blanda i alla färs-ingredienser utom ägg.
Ta av färsen från spisen, rör ner 1,5 ägg men ta enbart äggvitan från det andra ägget, gulan från det andra ägget sparas till potatismoset.
Tillsätt färsen till formen med förgräddad pajdeg. och ställ in pajdegen i ytterligare 5 min.
Mosa potatisen och vispa ner havregrädden, salt, peppar, vitpeppar, äggula, smör, purjolök och hälften av osten.
Plocka ut ugnsformen och lägg på moset på köttfärsen, strö resten av osten över moset.
Ställ tillbaka pajen i ugnen och tillaga i ytterligare 20-30 min (tills den fått en gyllenbrun färg).