Go Back
+ servings
Skriv ut receptet Add to Collection
0 från 0 röster

Shepherd's Pie goes Västerbotten

Förberedelser15 minuter
Tillagningstid1 t 15 minuter
Total tid1 t 30 minuter
Måltid: Huvudrätt
Portioner: 5 pers

Ingredienser

Potatismos

  • 1 Kg Potatis
  • 2 dl Havregrädde
  • 1 st Äggula
  • 75 g Smör
  • 1 st Purjolök
  • 200 g Västerbottenost
  • 0,5 tsk Vitpeppar

Färs

  • 450 g Nötfärs
  • 2 msk Worcestershiresås
  • 1 msk Soya
  • 1,5 tsk Sriracha
  • 1,5 st Ägg
  • 1 msk Rapsolja

Övrigt

  • 1 st Pajdeg Färdigköpt
  • Peppar
  • Salt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Koka potatisen tills den blivit mjuk.
  • Klä en ugnsform med pajdeg och ställ in i ugnen i ca 10 min så den blir fast och knaprig.
  • Fräs nötförsen i rapsolja. När den fått färg kan du blanda i alla färs-ingredienser utom ägg.
  • Ta av färsen från spisen, rör ner 1,5 ägg men ta enbart äggvitan från det andra ägget, gulan från det andra ägget sparas till potatismoset.
  • Tillsätt färsen till formen med förgräddad pajdeg. och ställ in pajdegen i ytterligare 5 min.
  • Mosa potatisen och vispa ner havregrädden, salt, peppar, vitpeppar, äggula, smör, purjolök och hälften av osten.
  • Plocka ut ugnsformen och lägg på moset på köttfärsen, strö resten av osten över moset.
  • Ställ tillbaka pajen i ugnen och tillaga i ytterligare 20-30 min (tills den fått en gyllenbrun färg).