Kokoskladdkaka

Add to Collection Lägg till måltidsplanering

Kokoskladdkaka

Bakas i långpanna så det är perfekt om man t.ex. ska ha kalas. Visserligen är de vansinnigt goda, så det kanske inte räcker till så många ändå!
0 från 0 röster
Skriv ut Betygsätt Lägg till i Receptsamling
Måltid: Bakelse, Efterrätt
Förberedelser: 10 minuter
Tillagningstid: 30 minuter
Gräddning: 30 minuter

Equipment

  • Bakplåtspapper

Ingredienser

Kladdkaka

  • 4 st Ägg
  • 5 dl Socker
  • 200 g Smör
  • 6 msk Kakao
  • 2 tsk Vaniljsocker
  • 2 krm Salt
  • 3 dl Mjöl

Glasyr

  • 3 dl Kokos
  • 150 g Smör
  • 1.5 dl Socker
  • 2 msk Vetemjöl
  • 2 msk Havremjölk

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Vispa ägg och socker pösigt.
  • Tillsätt resten av ingredienserna.
  • Klä en långpanna med bakplåtspapper och häll på smeten.
  • Grädda i mitten av ugnen i 15-20 min.

Glasyr

  • Smält smör och socker och mjölk i en kastrull.
  • Tillsätt kokos och vetemjöl och låt det koka på låg värme tills det blivit lite tjockare.
  • Plocka ut kakan när den är tillräckligt färdig för att tåla att man breder på glasyren. Grädda ytterligare 10 min eller tills kokosen fått fin färg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *