Add to Collection
Lägg till måltidsplanering
Kokoskladdkaka
Bakas i långpanna så det är perfekt om man t.ex. ska ha kalas. Visserligen är de vansinnigt goda, så det kanske inte räcker till så många ändå!
Skriv ut
Betygsätt
Lägg till i Receptsamling
Equipment
- Bakplåtspapper
Ingredienser
Kladdkaka
- 4 st Ägg
- 5 dl Socker
- 200 g Smör
- 6 msk Kakao
- 2 tsk Vaniljsocker
- 2 krm Salt
- 3 dl Mjöl
Glasyr
- 3 dl Kokos
- 150 g Smör
- 1.5 dl Socker
- 2 msk Vetemjöl
- 2 msk Havremjölk
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Tillsätt resten av ingredienserna.
- Klä en långpanna med bakplåtspapper och häll på smeten.
- Grädda i mitten av ugnen i 15-20 min.
Glasyr
- Smält smör och socker och mjölk i en kastrull.
- Tillsätt kokos och vetemjöl och låt det koka på låg värme tills det blivit lite tjockare.
- Plocka ut kakan när den är tillräckligt färdig för att tåla att man breder på glasyren. Grädda ytterligare 10 min eller tills kokosen fått fin färg.