Add to Collection
Lägg till måltidsplanering
Havrerutor
En långpannekaka som blir lite som en blandning mellan smulpaj och sockerkaka.
Skriv ut
Betygsätt
Lägg till i Receptsamling
Equipment
- Bakplåtspapper
Ingredienser
- 100 g Smör
- 2.5 dl Socker
- 1 st Ägg
- 3 dl Mjölk
- 7 dl Mjöl
- 4 tsk Bakpulver
- 4 tsk Vaniljsocker
Fyllning
- 200 g Smör
- 3 dl Socker
- 4.5 dl Havregryn
- 1 msk Kanel
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C.
- Smält smör.
- Vispa ägg, socker och vaniljsocker fluffigt.
- Tillsätt de andra ingredienserna och häll på en bakplåtspappersklädd långpanna.
Fyllning
- Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt det koka upp.
- Klicka ut fyllningen över smeten och grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 min.