Add to Collection
Lägg till måltidsplanering
Equipment
- Bakplåtspapper
Ingredienser
- 100 g Smör
- 3 dl Vetemjöl
- 2 msk Strösocker
- 1 msk Vatten
Fyllning
- 1 burk Karamelliserad mjölk 400g
- 100 g Hackad mörk choklad
Topping
- 0.5 dl Socker
- 0.5 dl Vatten
- 1 l Popcorn
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C.
- Nyp ihop smör, mjöl och socker. Tillsätt vatten och knåda till en deg.
- Tryck ut i 8 små formar och ställ i kylen 15 min.
- Nagga med gaffel och grädda i mitten av ugnen i 10 min.
Fyllning
- Värm den karamelliserade mjölken försiktigt och vänd ner den hackade chokladen.
- Fördela chokladkolasåsen i pajskalen och ställ kallt i 30 min.
- Garnera med karamellpopcorn.
Topping
- Smält socker och vatten under omrörning i en stor stekpanna.
- Häll i popcorn och vänd snabbt runt i sockret.
- Häll ut på bakplåtspapper och låt svalna.