Add to Collection
Lägg till måltidsplanering
Spenatlasagne
Den här rätten har blivit en klassiker på vårt bord. Det är lätt att variera den genom att t.ex. tillsätta bönor eller kikärtor. Marcus gillar när det är bacon eller kyckling i, men det går minst lika bra att göra den helt vegansk om man skulle vilja det.
Skriv ut
Betygsätt
Lägg till i Receptsamling
Portioner: 4 pers
Equipment
- Stor ugnsform
Ingredienser
- 250 g Fryst spenat
- 12 st Lasagneplattor ungefär
- 2 dl Riven ost
Tomatsås
- 400 g Krossad tomat
- 1 st Lök
- 1 st Vitlöksklyfta
- Salt och peppar
Bechamelsås
- 5 dl Havremjölk
- 4 msk Smör
- 2 msk Mjöl
- Salt och peppar
Alternativ till fyllning
- Kidneybönor
- Kikärtor
- Bacon
- Skinka
- Fetaost
- Morötter
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skala och hacka lök och vilök. Bryn i stekpanna.
- Sänk temperaturen och tillsätt de krossade tomaterna. Låt koka i 3 min.
- Stek spenaten och häll över tomatblandningen.
- Smält smör i en kastrull.
- Vispa i mjöl och mjölk och rör tills det blir tjockt.
- Varva lasagneplattor, sås och spenatblandning i en stor ugnsform.
- Strössla över riven ost på toppen.
- Grädda i nedre delen av ugnen tills den fått fin färg. Ca 25 min.