Add to Collection
Lägg till måltidsplanering
Ingredienser
Potatismos
- 1 Kg Potatis
- 2 dl Havregrädde
- 1 st Äggula
- 75 g Smör
- 1 st Purjolök
- 200 g Västerbottenost
- 0,5 tsk Vitpeppar
Färs
- 450 g Nötfärs
- 2 msk Worcestershiresås
- 1 msk Soya
- 1,5 tsk Sriracha
- 1,5 st Ägg
- 1 msk Rapsolja
Övrigt
- 1 st Pajdeg Färdigköpt
- Peppar
- Salt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C.
- Koka potatisen tills den blivit mjuk.
- Klä en ugnsform med pajdeg och ställ in i ugnen i ca 10 min så den blir fast och knaprig.
- Fräs nötförsen i rapsolja. När den fått färg kan du blanda i alla färs-ingredienser utom ägg.
- Ta av färsen från spisen, rör ner 1,5 ägg men ta enbart äggvitan från det andra ägget, gulan från det andra ägget sparas till potatismoset.
- Tillsätt färsen till formen med förgräddad pajdeg. och ställ in pajdegen i ytterligare 5 min.
- Mosa potatisen och vispa ner havregrädden, salt, peppar, vitpeppar, äggula, smör, purjolök och hälften av osten.
- Plocka ut ugnsformen och lägg på moset på köttfärsen, strö resten av osten över moset.
- Ställ tillbaka pajen i ugnen och tillaga i ytterligare 20-30 min (tills den fått en gyllenbrun färg).