Add to Collection
Lägg till måltidsplanering
Ingredienser
- 2 dl Quinoa
- 4 dl Vatten
- 1 st Grönsaksbuljong
- 1 st Gul lök
- 1 st Vitlöksklyfta
- 2 st Morot
- 1 st Färsk Chili
- 400 g Lövbiff
- 2 st Ägg
- 1 msk Soya
- 1 msk Rapsolja
- 1 krm Salt
- 1 krm Peppar
Instruktioner
- Koka upp vatten med grönsaksbuljong och quinoa, sjud i 15 min.
- Hetta upp stekpanna med olja.
- Hacka gul lök, vitlök, morötter och färsk chili, ös ner i pannan och stek tills det mjuknat och fått färg.
- Strimla lövbiffen och flytta grönsakerna i pannan åt sidan, samt flytta pannan så delen där grönsakerna ligger är utanför dess värmezon och lägg i lövbiffen där pannan fortfarande är i värmezonen.
- Knäck 2 ägg i en skål och rör runt så äggulan går sönder.
- När lövbiffen är färdigstekt kan du röra ihop den med grönsakerna, följt av att hälla äggen i pannan och fortsätta röra runt i pannan så ägget blir till små bitar.
- Krydda med salt och peppar.
- Häll nu även i den färdigkokta quinoan i stekpannan, samt soyan och rör runt i ca 1 minut.
Vegetariskt
- Skippa Lövbiffen och ha i dubbelt så mycket ägg istället.