Add to Collection
Lägg till måltidsplanering
Panerad tofu
Vegansk rätt som serveras med blomkålspuré och sallad.
Skriv ut
Betygsätt
Lägg till i Receptsamling
Portioner: 4 pers
Ingredienser
- 200 g Naturell tofu
- 1 dl Vetemjöl
- 1 st Ägg
- 2 dl Panko-ströbröd
- 0.5 tsk Salt
- 1 tsk Curry Frivilligt
Blomkålspuré
- 1 kg Blomkål
- 2 msk Smör
- 1 dl Grädde
- 2 dl Parmesam Frivilligt
- Sallad Valfri
Instruktioner
Blomkålspuré
- Skär blomkål i bitar och koka mjukt i saltat vatten.
- Häll av vattnet, klicka i smör. Tillsätt grädde och ev. parmesan och mixa till en slät puré. Salta.
Tofu
- Skär tofun i 1 cm tjocka skivor. Doppa skivorna först i mjöl sedan i lättvispat ägg och sist ströbröd blandat med salt och ev. curry.
- Stek gyllene på båda sidor och låt dem rinna av på hushållspapper.