Add to Collection
Lägg till måltidsplanering
Kycklinggryta med gnocchi
Själva kycklinggrytan är lättlagad men gnocchin tar lite längre tid att laga. Men det kommer att vara värt mödan! Perfekt att göra när man vill ha lite lyxigare matlådor!
Skriv ut
Betygsätt
Lägg till i Receptsamling
Portioner: 4 pers
Ingredienser
Kycklinggryta
- 2 st Lökar
- 600 g Kyckling
- 1 msk Olja
- 3 msk Ajvar relish
- 2 dl Havregrädde
- 0.5 dl Vatten
- Salt och peppar
Gnocchi
- 600 g Potatis mjölig
- 1 st Ägg
- 0.5 tsk Salt
- 2 dl Mjöl
- 500 g Gnocchi
Instruktioner
Kycklinggryta
- Skala och hacka lök.
- Bryn kycklingen i olja i en kastrull och tillsätt löken.
- Häll i grädde, ajvar relish, vatten, salt och peppar.
- Sjud i ca 5 min.
- Lägg i gnocci och sjud 2 min till.
Gnocchi
- Koka upp vatten i en kastrull.
- Koka potatis med skalet på.
- Skala och pressa när potatisen kokat färdigt.
- Tillsätt ägg, salt och mjöl till en deg som inte klibbar.
- Dela degen i bitar och rulla till korvar som sedan skärs i bitar (3 cm)
- Nagga bitarna med en sked.
- Häll i gnocchin i omgångar i kastrullen med kokande vatten.
- När Gnocchin flyter upp till ytan är den färdig, fiska då upp den med t.ex. en spagettisked.
Anteckning
Gnocchin går att steka, men då behöver de vara lite större.