Add to Collection
Lägg till måltidsplanering
Blomkålscurry med kokos
Passa på att laga den här veganska rätten när blomkålen är i säsong.
Skriv ut
Betygsätt
Lägg till i Receptsamling
Portioner: 4 pers
Ingredienser
- 4 port Ris
- 0.5 påse Salladslök
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1 st Röd peppar
- 1 tsk Malen ingefära
- 1 msk Curry
- 1 tsk Paprikapulver
- 2 msk Olivolja
- 1 st Blomkål
- 400 ml Kokosmjölk
- 2.5 dl Grönsaksbuljong Vatten+tärning/fond
- Salt och peppar
- 1 st Koriander kruka
- 150 g Salladsärter
- 1 dl Kokoschips
Instruktioner
- Koka riset.
- Skala och skiva lök och vitlök och stek tillsammans med chili och kryddor i en gryta.
- Skär blomkålen i små buketter.
- Blanda ner kokosmjölk och buljong i grytan och låt koka upp. Lägg i blomkålen och låt den koka i ca 10 min. Salta och peppra.
- Hacka koriander och strimla salladsärter och rör ner i grytan. Toppa med kokoschips.