Semlor

Add to Collection Lägg till måltidsplanering

Semlor

Marcus mammas recept på väldigt goda släta bullar som är perfekta till semlor. Blir ca 14st.
0 från 0 röster
Skriv ut Betygsätt Lägg till i Receptsamling
Måltid: Bröd, Dessert, Efterrätt
Etiketter: Semlor
Förberedelser: 10 minuter
Tillagningstid: 30 minuter
Jäsning: 50 minuter
Total tid: 1 timme 30 minuter

Ingredienser

  • 50 g Smör
  • 2.5 dl Mjölk
  • 25 g Jäst
  • 1.25 dl Kesella
  • 2 krm Salt
  • 1 tsk Stött kardemumma
  • 0.75 dl Socker
  • 8 dl Mjöl
  • 1 st Ägg Pensla

Instruktioner

  • Smält smör, tillsätt mjölk och låt bli 37°C.
  • Smula jästen i en bunke. Häll över mjöl och rör tills jästen löst sig.
  • Tillsätt salt, kesella, kardemumma, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den blir smidig. Låt jäsa under duk i 30 min.
  • Sätt ugnen på 250°C.
  • Baka ut degen till 14 bollar. Lägg på bakplåtspappersklädda plåtar och låt jäsa i 20 min.
  • Pensla bullarna med ägg och grädda dem i mitten av ugnen i 5-7 min.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *