Fluffiga Amerikanska pannkakor med rikliga mängder lönnsirap, frukt och bacon är en svårslagen kombination oavsett måltid.
Add to Collection
Lägg till måltidsplanering
Amerikanska Pannkakor
Blir ca 12st Pannkakor
Skriv ut
Pin
Betygsätt
Lägg till i Receptsamling
Portioner: 4 pers
Equipment
- Pannkakslagg
Ingredienser
Pannkakssmet
- 5 dl Vetemjöl
- 4 tsk Bakpulver
- 1 tsk Salt
- 2 msk Socker
- 2 tsk Vaniljsocker
- 5 dl Havremjölk
- 50 g Smör
- 2 st Ägg
Serveringstillbehör
- 3 dl Lönnsirap
- 280 g Bacon Hemgårdens
- 0,5 l Jordgubbar
- 2 dl Vispgrädde
- 1 dl Sylt
Instruktioner
- Smält smöret i pannkakslaggen.
- Hetta upp en panna med bacon.
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
- Vispa i havremjölken.
- Häll i det smälta smöret från pannkakslaggen.
- Blanda i ägg.
- Häll upp smet så det blir ca 8-10 cm stora pannkakor i laggen.
- Stek på medelhög värme och vänd när det formats bubblor i smeten.
Veganskt alternativ
- Byt ut äggen mot 3 msk kikärtsspad per ägg, samt välja ett oljebaserat smör.