Amerikanska Pannkakor

Fluffiga Amerikanska pannkakor med rikliga mängder lönnsirap, frukt och bacon är en svårslagen kombination oavsett måltid.

Add to Collection Lägg till måltidsplanering

Amerikanska Pannkakor

Blir ca 12st Pannkakor
0 från 0 röster
Skriv ut Pin Betygsätt Lägg till i Receptsamling
Måltid: Efterrätt, Huvudrätt
Etiketter: Ägg, Bacon, Havremjölk, Lönnsirap
Förberedelser: 10 minuter
Tillagningstid: 20 minuter
Total tid: 30 minuter
Portioner: 4 pers

Equipment

  • Pannkakslagg

Ingredienser

Pannkakssmet

  • 5 dl Vetemjöl
  • 4 tsk Bakpulver
  • 1 tsk Salt
  • 2 msk Socker
  • 2 tsk Vaniljsocker
  • 5 dl Havremjölk
  • 50 g Smör
  • 2 st Ägg

Serveringstillbehör

  • 3 dl Lönnsirap
  • 280 g Bacon Hemgårdens
  • 0,5 l Jordgubbar
  • 2 dl Vispgrädde
  • 1 dl Sylt

Instruktioner

  • Smält smöret i pannkakslaggen.
  • Hetta upp en panna med bacon.
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  • Vispa i havremjölken.
  • Häll i det smälta smöret från pannkakslaggen.
  • Blanda i ägg.
  • Häll upp smet så det blir ca 8-10 cm stora pannkakor i laggen.
  • Stek på medelhög värme och vänd när det formats bubblor i smeten.

Veganskt alternativ

  • Byt ut äggen mot 3 msk kikärtsspad per ägg, samt välja ett oljebaserat smör.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *