Add to Collection
Lägg till måltidsplanering
Rågbröd med linfrö
Karins filmjölkslimpa
Skriv ut
Betygsätt
Lägg till i Receptsamling
Portioner: 4 pers
Equipment
- Brödformar
Ingredienser
- 1 l filmjölk
- 15 dl Rågsikt Kan behövas 16 dl.
- 2 dl Rågkross
- 0.75 dl Linfrö
- 1.5 tsk Bakpulver
- 3 tsk Bikarbonat
- 1.5 dl Mörk sirap
Instruktioner
- Starta ugnen på 150°C.
- Smörj 2 st brödformar a 1.5L.
- Häll upp filmjölken i en bunke.
- Tillsätt bakpulver och bikarbonat.
- Rör ner alla torra ingredienser.
- Häll i sirap.
- Häll ner blandningen i formarna.
- Ställ in i mitten av ugnen och grädda i ca 1.5 timme.