Hamburgerbröd (potatisfrallor)

Add to Collection Lägg till måltidsplanering

Hamburgerbröd (potatisfrallor)

Så goda hamburgerbröd att baka när man vill lyxa till burgaren några snäpp.
0 från 0 röster
Skriv ut Betygsätt Lägg till i Receptsamling
Måltid: Bröd, Tillbehör
Etiketter: Hamburgare
Förberedelser: 30 minuter
Tillagningstid: 30 minuter
Jäsning: 2 timmar
Total tid: 3 timmar
Portioner: 7 pers

Equipment

  • Bakplåtspapper

Ingredienser

  • 0.5 dl Potatismospulver
  • 50 g Rumstempererat smör
  • 5 dl Mjölk
  • 20 g Jäst
  • 30 g Socker
  • 600 g Manitoba cream
  • 1 st Uppvispat ägg
  • Mjölk pensling

Instruktioner

  • Värm mjölk till 37°C.
  • Smula jäst i en bunke och häll över jästen, Rör tills det löst sig.
  • Tillsätt socker, salt, ägg och smör och manitoba cream. Knåda eller arbeta i maskin ca 10 min.
  • Täck över bunken och låt jäsa i 60 min.
  • Dela upp degen i 13 lite tillplattade bollar och lägg på plåtar.
  • Låt jäsa i 30-60 min. Spraya/pensla bröden med vatten några gånger.
  • Sätt ugnen på 200°C och ställ in en ugnsform med vatten.
  • När bröden jäst klart, pensla med mjölk och grädda i mitten av ugnen i 12 min.
  • Ta ut bröden och lägg på en bakduk. Spraya/pensla dem med vatten. Lägg en duk ovanpå.
  • När bröden svalnat tillräckligt mycket för att kunna läggas i en plastpåse gör du det och försluter påsen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *