Add to Collection
Lägg till måltidsplanering
Emelies Fläskpannkaka
Lätt det bästa receptet på fläskpannkaka, här i mjölkfri variant. Servera med sylt eller äpplemos.
Skriv ut
Pin
Betygsätt
Lägg till i Receptsamling
Portioner: 5 pers
Ingredienser
- 4 dl Vetemjöl
- 1 tsk Bakpulver
- 1 msk Vaniljsocker
- 0,5 tsk Salt
- 11 dl Havremjölk
- 6 st Ägg
- 280 g Hemgårdens Bacon
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C Undervärme.
- Blanda ihop Vetemjöl, Bakpulver, Vaniljsocker och Salt i en stor bunke.
- Rör i hälften av mjölken och vispa tills det inte är några klumpar i smeten, tillsätt resten av mjölken.
- Rör i äggen.
- Klipp baconet i ca 1 cm breda bitar, och fördela jämt i en långpanna.
- Häll smeten i pannan och ställ in längst ner i ugnen i 15 min, se till att inte öppna luckan förrän pannkakan är helt klar.
- Efter 15 min ändrar du ugnsinställningen till Över- och undervärme, och fortsätter grädda i ytterligare 30 min. Pannkakan behöver va ganska mörk innan den är genomstekt och fast.
Anteckning
Om du gör pannkakan med vanlig mjölk kan du skippa vaniljsockret.