Add to Collection
Lägg till måltidsplanering
Falafelbollar med fetasallad
Vegetarisk fräsch rätt som blir vegansk om man utesluter fetaosten eller byter till veganskt substitut. Servera med couscous.
Skriv ut
Betygsätt
Lägg till i Receptsamling
Portioner: 4 pers
Ingredienser
- 1,5 dl Vatten
- 0.5 st Grönsaksbuljong
- 1,5 dl Couscous
- 0,5 st Lök
- 2 st Vitlöksklyftor
- 3,5 dl Kokta kikärtor
- 1 st Ägg
- 0.5 tsk Salt
- 1 krm Cayennepeppar
- 2 tsk Spiskummin
- 2 msk Vatten
- 1 dl Sesamfrö
- Olja och smör till stekning
- Fetaost
- Sallad
Instruktioner
- Koka upp vattnet med buljontärning. Koka couscousen tillsammans med buljongen.
- Skär lök i bitar och mixa. Pressa i vitlök. Tillsätt couscous, kikärtor, ägg, salt, cayennepeppar, spiskummin och vatten.
- Mixa till en slät smet och forma till bollar. Rulla dem i sesamfrö. Stek 10-15 min i en stekpanna i olja och smör.