Add to Collection
Lägg till måltidsplanering
Kycklinggryta med knödel
Tjeckisk kycklinggryta som är värd väntan. Servera med kokt potatis.
Skriv ut
Betygsätt
Lägg till i Receptsamling
Portioner: 4 pers
Ingredienser
Knödel
- 300 g Lantbröd gårdagens
- 0.5 dl Mjölk
- 1 st Ägg
- t tsk Salt
Gryta
- 2 st Klyftade gula lökar
- 2 msk Smör (2+2)
- 1 st Hönsbuljong
- 1 st Kyckling 1.2 kg
- 3 dl Vatten
- 6 st Vitlökskyftor
- 2 msk Paprikapulver
- 0.5 dl Tomatpuré
- 1 st Röd chilifrukt
- 1 dl Grädde
- 1 tsk Salt
- 1 st Paprika
- Potatis till servering
Instruktioner
- Koka upp vatten i en stor kastrull. Tärna brödet och blanda med mjölk, ägg och salt. Krama ihop brödtärningar till runda bollar, lite större än pingisbollar.
- Koka knödlarna i 3-5 min. Håva upp med hålslev.
- Stek lök med 2 msk smör i en kastrull. Tillsätt vatten, buljong och kyckling. Koka under lock i 45 min.
- Ta upp kycklingen och bena ur den. Hetta upp resten av smöret i en gryta eller kastrull och stek vitlök, paprikapulver, tomatpuré och hackad chili i 2 min.
- Tillsätt grädde, salt, paprika och kyckling. Låt småputtra under lock i 20 min. Lägg i knödeln de sista 5 minuterna.