Add to Collection
Lägg till måltidsplanering
Fejkmazariner
Svingoda mazariner som smakar precis som vanliga fast de är helt nötfria!
Skriv ut
Betygsätt
Lägg till i Receptsamling
Equipment
- Aluminiumsformar
Ingredienser
Skal
- 3 dl Mjöl
- 0.5 tsk Bakpulver
- 125 g Smör (125-150g)
- 0.5 dl Grädde
Fyllning
- 50 g Smör
- 150 g Solrosmassa Väg
- 1 dl Grädde (1-1.5 dl)
- 3 msk Mjöl
- 0.5 tsk Bakpulver
Glasyr
- Florsocker
- Vatten
Solrosmassa originalrecept
- 1 dl Solrosfrö
- 1 dl Florsocker
- 2 msk Grädde
- Bittermandelessens Frivilligt
Instruktioner
Skal
- Sätt ugnen på 170°C.
- Blanda ihop alla ingredienser och tryck ut i smorda formar.
- Grädda i ca 15 min.
Fyllning
- Gör iordning solrosmassan. Blanda ihop den med smör och grädde.
- Platta ut fyllningen i skalen med hjälp av en blöt sked.
- Blanda florsocker och vatten till en bra konsistens och garnera mazarinerna.