Saffranskladdkaka

Add to Collection Lägg till måltidsplanering

Saffranskladdkaka

Troligtvis den godaste specialarvarianten av kladdkaka! Servera med grädde som smaksatts med ex. passionsfrukt, lingon, eller citron/lime. Lätt att göra glutenfritt genom att byta vetemjöl mot mjölmix. Kolla innehållet i chokladen.
0 från 0 röster
Skriv ut Betygsätt Lägg till i Receptsamling
Måltid: Dessert, Efterrätt
Etiketter: Jul, Kladdkaka
Förberedelser: 20 minuter
Tillagningstid: 15 minuter
Total tid: 35 minuter

Equipment

  • Springform

Ingredienser

  • 100 g Smör
  • 100 g Vit choklad
  • 1 påse Saffran 0.5 g
  • 2 st Ägg
  • 2 dl Socker
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • 2.5 dl Mjöl
  • Grädde Till servering
  • Passionsfrukt Till servering

Instruktioner

  • Starta ugnen på 200°C.
  • Smält smör och choklad. Häll i saffran. Låt svalna något.
  • Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
  • Blanda ihop allt.
  • Smörj en springform med antingen ströbröd, kokos, eller mjöl.
  • Grädda i ugnen i ca 15-20 min.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *