Currygryta med grönsaker

Add to Collection Lägg till måltidsplanering

Currygryta med grönsaker

Fräsch gryta som kan varieras beroende på vad kylskåpet tillgodoser. Grundreceptet går lätt att göra veganskt men om man vill kan man även tillsätta t.ex. kyckling. Servera med ris, quinoa, coscous, bulgur eller liknande.
0 från 0 röster
Skriv ut Betygsätt Lägg till i Receptsamling
Måltid: Huvudrätt
Kök: Indiskt
Etiketter: Curry, Kyckling, Vegansk, Vegetariskt
Förberedelser: 20 minuter
Tillagningstid: 30 minuter
Total tid: 50 minuter
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 1 msk Curry
  • 1 burk Kokosmjölk
  • 1.5 dl Grädde
  • 1 st Rödlök
  • 1 st Tomat
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • Hackad ingefära
  • 1 st Blomkålshuvud
  • 2 st Paprikor
  • 2 st Zucchini
  • 1 st Broccoli
  • Limesaft
  • Salt och peppar
  • Kyckling Valfritt
  • Ris eller liknande

Instruktioner

  • Starta ugnen på 175°C.
  • Dela alla grönsaker förutom zucchini i bitar och ställ in i ugnen tills de får fin färg, ca 20 min.
  • Fräs currykryddor i olja i en kastrull i någon minut.
  • Hacka lök, vitlök, tomater och ingefära och lägg i kastrullen. Stek några minuter.
  • Häll på kokosmjölk och grädde. Låt puttra i 20 min.
  • Stek zucchinin.
  • Mixa såsen om du vill och ha på limesaft.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *