Add to Collection
Lägg till måltidsplanering
Currygryta med grönsaker
Fräsch gryta som kan varieras beroende på vad kylskåpet tillgodoser. Grundreceptet går lätt att göra veganskt men om man vill kan man även tillsätta t.ex. kyckling. Servera med ris, quinoa, coscous, bulgur eller liknande.
Skriv ut
Betygsätt
Lägg till i Receptsamling
Portioner: 4 pers
Ingredienser
- 1 msk Curry
- 1 burk Kokosmjölk
- 1.5 dl Grädde
- 1 st Rödlök
- 1 st Tomat
- 3 st Vitlöksklyftor
- Hackad ingefära
- 1 st Blomkålshuvud
- 2 st Paprikor
- 2 st Zucchini
- 1 st Broccoli
- Limesaft
- Salt och peppar
- Kyckling Valfritt
- Ris eller liknande
Instruktioner
- Starta ugnen på 175°C.
- Dela alla grönsaker förutom zucchini i bitar och ställ in i ugnen tills de får fin färg, ca 20 min.
- Fräs currykryddor i olja i en kastrull i någon minut.
- Hacka lök, vitlök, tomater och ingefära och lägg i kastrullen. Stek några minuter.
- Häll på kokosmjölk och grädde. Låt puttra i 20 min.
- Stek zucchinin.
- Mixa såsen om du vill och ha på limesaft.