Add to Collection
Lägg till måltidsplanering
Ingredienser
- 500 g Lax
- 1 msk Rapsolja
- 4 st Morötter
- 1 st Purjolök
- 3,5 dl Havregrädde
- 3 dl Vatten
- 2 st Fiskbuljongtärning
- 2 st Röd Paprika
- 25 g Gräslök Färsk
- 2 krm Cayennepeppar
- 4 krm Salt
- 80 g Solrosskott
Instruktioner
- Värm upp en kastrull, gärna i gjutjärn med rapsoljan.
- Skiva morötter och purjolök och fräs i kastrullen.
- Tillsätt havregrädde, vatten och fiskbuljong, rör runt.
- Tärna paprikan och tillsätt även den samt cayenne och salt.
- Tärna laxen i ca 2 cm stora bitar och tillsätt den, låt skjuda i ca 5 min.
- Hacka gräslök och solrosskott, strö över tallriken till servering.
Anteckning
Serveras förslagsvis med kokt potatis.