Add to Collection
Lägg till måltidsplanering
Equipment
- Plåtpapper
Ingredienser
Gröt
- 3 dl Havregryn
- 4 dl Vatten
Deg
- 100 g Smör
- 5 dl Havremjölk
- 100 g Jäst 2 paket
- 1 tsk Salt
- 1 dl Sirap
- 2 l Mjöl
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C
- Gör en gröt av havregryn och vatten.
- Smält smör, sirap och mjölk i en kastrull och låt det bli 37°C.
- Smula jästen över sirapsblandningen och blanda tills den lösts upp.
- Blanda ihop sirapsbladningen och gröten och tillsätt salt och mjöl.
- Dela degen i ca 25 bitar och baka ut till ca 1 cm tjocka tekakor. Låt jäsa i 40 min.
- Nagga och grädda i ugnen ca 10 min.
Anteckning
De här tekakorna blir väldigt fina om man använder en pepparkaksform och stämplar ut istället för att göra dem runda.