Add to Collection
Lägg till måltidsplanering
Equipment
- Plåtpapper
Ingredienser
Gröt
- 2.5 dl Havregryn
- 2.5 dl Vatten
- 2.5 dl Havremjölk
Deg
- 100 g Smör
- 50 g Jäst
- 1 tsk Salt
- 0.5 dl Socker eller sirap
- 1 l Mjöl
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C.
- Koka en gröt av havregryn, vatten och mjölk.
- Smält smöret ovanpå gröten och låt den bli 37°C.
- Ha i jästen, saltet, sockret och mjölet.
- Knåda tills degen blir smidig och låt den jäsa i 40 min.
- Dela degen i två delar och kavla ut på två plåtar med plåtpapper på. De ska vara ca 1 cm tjocka.
- Låt jäsa i 15 min.
- Nagga och skär i bitar.
- Låt jäsa ytterligare 15 min.
- Grädda i 8-10 min.