Även om det tar ett tag att baka den här tårtan är det ändå inget man tycker är jobbigt, den är absolut värd ansträngningen och väntan!
Förberedelser15minuter
Tillagningstid50minuter
Kylning3t
Total tid4t5minuter
Måltid: Dessert, Efterrätt
Keyword: Choklad
Portioner: 12pers
Equipment
Springform
Ingredienser
Botten
100gSmör
3dlRåsocker
2stÄgg
1.5dlVetemjöl
4mskKakao
1krmSalt
Mörk chokladmousse
300gMörk choklad70%
3stÄggulor
2.5dlGrädde
Vit mousse
200gVit choklad
2stÄggulor
1.5dlGrädde
Choklad-garnering
Instruktioner
Botten
Sätt ugnen på 175°C.
Smörj och pudra formen med kakao.
Smält smör. Vispa råsocker och ägg poröst. Blanda mjöl, kakao och salt och rör ner det i smeten. Rör sedan i det smälta smöret.
Häll smeten i fomen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 min. Kakan ska vaa kladdig i mitten. Låt svalna i formen.
Chokladmousse X2
Smält den mörka chokladen och låt svalna något. Vispa ihop äggulorna och häll ner chokladen. Vispa grädden och vänd ner den i chokladen. Gör likadant med den vita chokladen. Förvara svalt tills kakan svalnat.
Lägg i den mörka chokladmoussen i formen och jämna ut ytan. Repetera med en vita moussen. Kyl tårtan i minst 2 timmar.
Garnera tårtan med riven eller ringlad choklad.
Anteckning
I tårtan ska det vara 7 ägg varav 5 är enbart gulor. Passa på att göra maränger för att ta tillvara på alla äggen!