Go Back
+ servings
Skriv ut receptet Add to Collection
0 från 0 röster

Chokladmoussetårta

Även om det tar ett tag att baka den här tårtan är det ändå inget man tycker är jobbigt, den är absolut värd ansträngningen och väntan!
Förberedelser15 minuter
Tillagningstid50 minuter
Kylning3 t
Total tid4 t 5 minuter
Måltid: Dessert, Efterrätt
Keyword: Choklad
Portioner: 12 pers

Equipment

  • Springform

Ingredienser

Botten

  • 100 g Smör
  • 3 dl Råsocker
  • 2 st Ägg
  • 1.5 dl Vetemjöl
  • 4 msk Kakao
  • 1 krm Salt

Mörk chokladmousse

  • 300 g Mörk choklad 70%
  • 3 st Äggulor
  • 2.5 dl Grädde

Vit mousse

  • 200 g Vit choklad
  • 2 st Äggulor
  • 1.5 dl Grädde
  • Choklad -garnering

Instruktioner

Botten

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Smörj och pudra formen med kakao.
  • Smält smör. Vispa råsocker och ägg poröst. Blanda mjöl, kakao och salt och rör ner det i smeten. Rör sedan i det smälta smöret.
  • Häll smeten i fomen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 min. Kakan ska vaa kladdig i mitten. Låt svalna i formen.

Chokladmousse X2

  • Smält den mörka chokladen och låt svalna något. Vispa ihop äggulorna och häll ner chokladen. Vispa grädden och vänd ner den i chokladen. Gör likadant med den vita chokladen. Förvara svalt tills kakan svalnat.
  • Lägg i den mörka chokladmoussen i formen och jämna ut ytan. Repetera med en vita moussen. Kyl tårtan i minst 2 timmar.
  • Garnera tårtan med riven eller ringlad choklad.

Anteckning

I tårtan ska det vara 7 ägg varav 5 är enbart gulor. Passa på att göra maränger för att ta tillvara på alla äggen!