Bagels
Att plocka upp de här ur frysen och äta till mellanmål eller frukost är riktigt lyxigt.
Förberedelser20 minuter
Tillagningstid30 minuter
Jäsning1 t
Total tid1 t 50 minuter
Måltid: Bröd, Frukost, Mellanmål
Portioner: 6 pers
- 5 dl Vatten
- 25 g Jäst
- 0.5 dl Sirap (ej med malt)
- 2 tsk Salt
- 1 msk Olja
- 13 dl Mjöl -14 dl
- 1 st Ägg Pensling
- Sesamfrö Garnering
- Vallmofrö Garnering
- Solrosfrö Garnering
- Pumpakärnor Garnering
Sätt ugnen på 200°C- 225°C.
Värm vatten, till 37°C.
Smula ner jästen i vattnet och tillsätt sirap, olja och salt. Knåda i 5 min.
Låt jäsa i 30 min under duk.
Dela upp degen i 12 bitar. Gör dem till donuts. Var noga med att få ihop skarven.
Lägg bröden på 2 plåtar och låt dem jäsa i 30 min.
Koka upp ca 3 liter vatten med 4 msk socker i.
Lägg ner bagels i det kokande vattnet och låt ligga i ca 2 min/bagel.
Låt bröden torka lite på en kökshandduk innan de läggs på plåtarna.
Pensla med ägg och strö på valfri garnering.
Grädda i ca 15 min.