Go Back
+ servings
Skriv ut receptet Add to Collection
0 från 0 röster

Bagels

Att plocka upp de här ur frysen och äta till mellanmål eller frukost är riktigt lyxigt.
Förberedelser20 minuter
Tillagningstid30 minuter
Jäsning1 t
Total tid1 t 50 minuter
Måltid: Bröd, Frukost, Mellanmål
Portioner: 6 pers

Equipment

  • Bakplåtspapper

Ingredienser

  • 5 dl Vatten
  • 25 g Jäst
  • 0.5 dl Sirap (ej med malt)
  • 2 tsk Salt
  • 1 msk Olja
  • 13 dl Mjöl -14 dl
  • 1 st Ägg Pensling
  • Sesamfrö Garnering
  • Vallmofrö Garnering
  • Solrosfrö Garnering
  • Pumpakärnor Garnering

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C- 225°C.
  • Värm vatten, till 37°C.
  • Smula ner jästen i vattnet och tillsätt sirap, olja och salt. Knåda i 5 min.
  • Låt jäsa i 30 min under duk.
  • Dela upp degen i 12 bitar. Gör dem till donuts. Var noga med att få ihop skarven.
  • Lägg bröden på 2 plåtar och låt dem jäsa i 30 min.
  • Koka upp ca 3 liter vatten med 4 msk socker i.
  • Lägg ner bagels i det kokande vattnet och låt ligga i ca 2 min/bagel.
  • Låt bröden torka lite på en kökshandduk innan de läggs på plåtarna.
  • Pensla med ägg och strö på valfri garnering.
  • Grädda i ca 15 min.